ИЗДВОЈЕНОХроника

СЕСТРУ ТУКАО КАИШОМ, ПА ПОЛИЦИЈИ ПРИЈЕТИО „ЗОЉОМ“

Основни суд у Дерветни потврдио је оптужницу против О.Е. (36) због сумње да је брутално претукао сестру, а затим пријетио да ће бацити бомбу и испалити зољу на зграду полицијске станице у том граду, пише СрпскаИнфо.

У оптужници, коју је подигло Окружно тужилаштво у Добоју, наведено је да се ово брутално породично насиље десило у ноћи између 11. и 12. јуна ове године у Дервенти.

– Оптужени О.Е. се прво посвађао са својом сестром С.И, а током свађе ту су били и двогодишња кћерка С.И. и друга њихова малољетна сестра (17). Том приликом сестри је задао више удараца рукама по цијелом тиелу, након чега је она позвала полицију – пише у оптужници.

Након што је позвала полицију, он јој је запријетио да ће је заклати, а када је дошла полицијска патрола није се зауставио, него је кренуо да и њима пријети.

– Када су дошли полицајци из Полицијске станице Дервента К.Н. и А.С, он је у рукама држао два ножа чије је оштрице окренуо према њима. Затим је галамио на њих и псовао, да би потом одбацио ножеве. Тада је полицајцима упутио озбиљну пријетњу: „Одох понијети зелену бомбу и зољу, те ћу се обрачунати с вама“ – прецизирано је у оптужници.

Он се ни тада није смирио него је наставио да пријети полицајцима и рекао им је да ће у току ноћи на полицијску станицу испалити зољу, да би затим отишао из куће.

– Послије краћег времена поново се вратио и наставио пријетити и псовати С.И, након чега ју је оборио на кревет. Након што је сестра пала, он јој је каишом задао више удараца по тијелу, усљед чега је она задобила више повреда – објашњено је у оптужници добојског тужилаштва.

Од тешких удараца она је задобила повреде у виду крвих подлива десног зглоба, те крвне подливе десног рамена, лијеве подлактице и коријена носа, огуљотине коже лијевог рамена, лијеве усне, лијеве стране врата и малог прста лијеве шаке, као и нагњечење чела. Након тога је ухапшен.

У Тужилаштву су појаснили да је О.Е. примијенио силу према члану своје породице и тиме  довео до повреде њеног тјелесног интегритета.

– Дјело је учињено у присуству дјетета. Осим тога, пријетњом да ће непосредно употребити силу спријечио је и службено лице у вршењу службене радње, коју је предузело у оквиру својих овлашћења – објашњено је у оптужници.

Казна

Према кривичном закону Републике Српске, за породично насиље се може изрећи и до десет година затвора.

– Ко примјеном насиља, пријетњом, те дрским и безобзирним понашањем угрожава тјелесени интегритет члану породице може се казнити новчано или казном затвора до три године. Ако усљед породичног насиља наступе тешке повреде или је дело учињено у присуство дјетета, може се добити од двије до десет година затвора – пише у закону.

За пријетње службеном лицу извршено употребом оружја може се изрећи казна од једне до пет година затвора.

http://www.srpskainfo.com

Related posts

Зворничанин погинуо, три Дервенћанке теже повријеђене

admin

ОД 15. НОВЕМБРА ОБАВЕЗНА ЗИМСКА ОПРЕМА

admin

Заблистали дјечији осмијеси

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još