ИЗДВОЈЕНОХроника

СЕСТРУ ТУКАО КАИШОМ, ПА ПОЛИЦИЈИ ПРИЈЕТИО „ЗОЉОМ“

Основни суд у Дерветни потврдио је оптужницу против О.Е. (36) због сумње да је брутално претукао сестру, а затим пријетио да ће бацити бомбу и испалити зољу на зграду полицијске станице у том граду, пише СрпскаИнфо.

У оптужници, коју је подигло Окружно тужилаштво у Добоју, наведено је да се ово брутално породично насиље десило у ноћи између 11. и 12. јуна ове године у Дервенти.

– Оптужени О.Е. се прво посвађао са својом сестром С.И, а током свађе ту су били и двогодишња кћерка С.И. и друга њихова малољетна сестра (17). Том приликом сестри је задао више удараца рукама по цијелом тиелу, након чега је она позвала полицију – пише у оптужници.

Након што је позвала полицију, он јој је запријетио да ће је заклати, а када је дошла полицијска патрола није се зауставио, него је кренуо да и њима пријети.

– Када су дошли полицајци из Полицијске станице Дервента К.Н. и А.С, он је у рукама држао два ножа чије је оштрице окренуо према њима. Затим је галамио на њих и псовао, да би потом одбацио ножеве. Тада је полицајцима упутио озбиљну пријетњу: „Одох понијети зелену бомбу и зољу, те ћу се обрачунати с вама“ – прецизирано је у оптужници.

Он се ни тада није смирио него је наставио да пријети полицајцима и рекао им је да ће у току ноћи на полицијску станицу испалити зољу, да би затим отишао из куће.

– Послије краћег времена поново се вратио и наставио пријетити и псовати С.И, након чега ју је оборио на кревет. Након што је сестра пала, он јој је каишом задао више удараца по тијелу, усљед чега је она задобила више повреда – објашњено је у оптужници добојског тужилаштва.

Од тешких удараца она је задобила повреде у виду крвих подлива десног зглоба, те крвне подливе десног рамена, лијеве подлактице и коријена носа, огуљотине коже лијевог рамена, лијеве усне, лијеве стране врата и малог прста лијеве шаке, као и нагњечење чела. Након тога је ухапшен.

У Тужилаштву су појаснили да је О.Е. примијенио силу према члану своје породице и тиме  довео до повреде њеног тјелесног интегритета.

– Дјело је учињено у присуству дјетета. Осим тога, пријетњом да ће непосредно употребити силу спријечио је и службено лице у вршењу службене радње, коју је предузело у оквиру својих овлашћења – објашњено је у оптужници.

Казна

Према кривичном закону Републике Српске, за породично насиље се може изрећи и до десет година затвора.

– Ко примјеном насиља, пријетњом, те дрским и безобзирним понашањем угрожава тјелесени интегритет члану породице може се казнити новчано или казном затвора до три године. Ако усљед породичног насиља наступе тешке повреде или је дело учињено у присуство дјетета, може се добити од двије до десет година затвора – пише у закону.

За пријетње службеном лицу извршено употребом оружја може се изрећи казна од једне до пет година затвора.

http://www.srpskainfo.com

Related posts

ЈОШ УВИЈЕК ТРАЈЕ БРОЈАЊЕ ГЛАСОВА

admin

Привреда лична карта Дервенте

admin

У ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР УСЕЛИЛИ ПРВИ КОРИСНИЦИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još