ИЗДВОЈЕНОНовости

НОВО РУХО ЗА ОСАМ ПУТЕВА И НОВИ ДИО ВРТИЋА

Начелник општине Милорад Симић потписао је данас уговоре са извођачима радова вриједне 426.000 марака за изградњу и реконструкцију осам путева, наставак рехабилитације дионица Осиња-Појезна и Беглуци-Костреш, те за набавку опреме за дограђени дио објекта Дјечијег обданишта „Трол“.

Послови су повјерени домаћим фирмама „Геокоп“, која ће уговорене путеве довести у далеко боље стање, те предузећу „Електрон“, којем је повјерена набавка опреме за вртић.

– Дервента ће у уговореном термину, за око 60 дана, бити богатија за осам сеоских путева, а уз десет путних праваца изграђених у претходном периоду разгледница Дервенте ће бити у великој мјери љепша. То су пројекти из плана капиталних улагања и не стајемо овдје, јер у капиталном буџету има још послова – рекао је Симић.

Вриједност уговора за рехабилитацију путних праваца према центрима Појезне и Костреша износи 140.000 марака, а за изградњу осам путева издвојено је 185.000 марака.

Ради се о наставку изградње пута Јевтићи у Мишковцима, Бабићи у Црнчи, дионице Станковићи -Јаћимовићи у Осињи, Томинчићи у Бишњи, Гојићи у Осињи, те изградњи путева у засеоку Жунићи у Појезни, викенд насељу Дрин, Трстенцима на дионици Споменик -Каменовац, а осим њих ново рухо добиће и дио Озренске улице и Партизаново игралиште.

Уговором који је потписан за набавку намјештаја и опремање кухиње у дограђеном објекту вртића „Трол“ предвиђено је око 101.000 марака.

– Припреме за опремање већ су у току и крећемо са реализацијом уговора, а надам се да ћемо га испоштовати прије рока – рекао је Миладин Прерадовић из фирме „Електрон“.

Опремањем вртића стећи ће се услови за почетак рада дограђеног дијела установе у које ће бити смјештено 90 малишана предшколског узраста. Директор вртића Гордана Симић посјетила је да је конкурс за пријем дјеце завршен и да очекује да добављач испоштује све рокове како би и тај дио установе почео са радом.

– У складу са нашим конкурсом 90 дјеце чека на смјештај и овим путем све родитеље молим за још мало стрпљења, јер ће за око мјесец све бити у функцији. Надам се да ћемо половином октобра бити у прилици да смјестимо ту дјецу која су тренутно на чекању. Ово је продужетак свих улагања до сада у предшколску установу, за коју је прошле године Влада РС улужила 400.000 марака за изградњу објекта и ових око 100.000 марака су неповратна средства ИРБ-а, а све је реализовано у сарадњи са локалном заједницом. На самом смо финишу радова и радујемо се тренутку када ћемо широм отворити врата за наше драге малишане – истакла је Симићева.

Начелник општине подсјетио је да је у посљедњих годину и по у вртић уложено око 620.000 марака, те истакао да ту није крај улагањима.

– Нећемо стати на овоме јер још треба уређивати и опремати простор око вртића, али велико је задовољство да великом броју људи који су запослени у Дервенти треба неко ко брине о дјеци. То је добар показатељ, а младим брачним паровима једна олакшица јер не морају да брину хоће ли им дјеца бити збринута у предшколском узрасту. Ми својим подстицајима бринемо о њима јер прво дијете плаћа цијену од 150 марака, а остатак сноси општина, друго половину средстава, а за треће је боравак у вртићу бесплатан – додао је Симић.

Related posts

Овог четвртка без пијаце

admin

Мјештани задовољни
уређењем Улице Иве Андрића

Derventski List

Повријеђена једна особа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još