Новости

Увјерен сам да ће лист
надживјети и надолазеће генерације

– Сваког дана, а не само на овај, јединствени јубилеј, грађани Дервенте требају бити неизмјерено поносни на Дервентски лист, новину која је надживјела бројне владаре и друштвена уређења, никада не мијењајући свој основни курс – бити у служби правовременог и истинитог информисања становника дервентског краја.

Сама чињеница да Дервентски лист готово у континуитету излази од 1912. године, још од доба владавине Аустроугарске империје, кад се појавио међу читаоцима као „Дервентски котарски лист“ најбоље свједочи о његовој вриједности. Данас не постоји сличан примјер у цијелој БиХ, а и у окружењу мало ко може да се похвали са овако дуготрајним дјеловањем једног медија, као што је то случај са Дервентским листом.

Рођен у Аустроугарској, стасао у Краљевини и СФРЈ Југославији, свој 110. рођендан Дервентски лист дочекује у Републици Српској, а да се за све те године, упркос драматичним друштвено – политичким промјенама, заправо, није нимало промијенио, осим саме мале измјене у називу. Данас, као и те 1912. године, читаоцима нуди свјеже и атрактивне информације од значаја за цијели дервентски крај.

Задовољство је и што годишњицу великог јубилеја запослени у Девентском листу дочекују у обновљеној згради, захваљујући недавно изведеном пројекту енергетске ефикасности. Овај медиј заслужује пуну пажњу свог оснивача, града Дервента, али и цијеле локалне заједнице.

Иако ново вријеме и надолазеће, савременије технологије све принтане медије суочавају са великим изазовима, увјерен сам да ће Дервентски лист надживјети и надолазеће генерације.

У каквом год облику дјеловао у будућност, као принтано или дигитално издање, суштински и није толико важно, колико је важна сама суштина, да Дервента и даље има свој локални лист који баштину ову, за наше просторе, готово невјероватно дугу и богату традицију. Будите неизмјерено поносни на то! Чињеница да је овај медиј, и у ратовима кроз које је пролазио са својим народом, имао само кратке паузе у излажењу, представља велику обавезу и за запослене у Дервентским листу, али и локалну заједницу која треба да настави да помаже дјеловање овог медија, знајући какву вриједност посједују – истакао је премијер Републике Српске Радован Вишковић честитајући Дервентском листу 110 година постојања.

Related posts

Почињу да раде фризери и козметичари и даље настава на даљину

admin

ДЕРВЕНТА СЕ БРАТИМИ СА РУСКИМ ГРАДОМ МИЧУРИНСКИМ

admin

Служен помен погинулим
и обиљежена слава цркве

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još