ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„НАПРЕТКОВ“ ДОМ У ДУХУ НАЈРАДОСНИЈЕГ ПРАЗНИКА

Хрватско културно друштво „Напредак“ Дервента, уз богат и разноврстан програм, вечерас је организовало традиционални  божићни пријем.

Присутним су се представиле три групе чланова ХКД „Напредак“ из Витеза и то оркестар хармоника, мушка пјевачка група „Крчевљани“ и женски пјевачки ансамбл.

Предсједник ХКД „Напредак“ Дервента фра Мирко Филиповић истакао је да се божићни пријем редовно одржава од када је подружница „Напретка“ у Дервенти обновљена.
-Ријеч је о малом окупљању које сваке године уприличимо поводом Божића. Због обавеза које наши чланови и гости имају у ово вријеме, пријем смо приредили готово читаву седмицу прије Божића. Дио програм био је посвећен божићним пјесмама, док су се у другом дијелу представили хармоникаши и тамбурице. Такође, имали смо прилику да чујемо и народне пјесме из централне Босне – рекао је Филиповић.
Након програма, услиједила је закуска за све присутне. Пријему су поред бројних повратника, грађана, гостију и званица присуствовали и предсједник Скупштине општине Дервента Маријан Кљајић и делегат у Вијећу народа РС из реда хрватског народа Давор Чордаш.

Related posts

Дочек православне Нове године уз
Дједа Мраза и концерт Пеђе Меденице

Derventski List

Промоција књиге Гордане Симић данас

admin

Представе, приредбе и маскенбал за крај полугодишта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još