Друштво

ПРОФЕСОР ИЗ ДЕРВЕНТЕ БОРАВИО У ЈЕРУСАЛИМУ

Професор историје у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ Александар Ђукић од 8. до 16. децембра боравио је у Јерусалиму гдје је учествовао на семинару о Холокаусту, који је одржан у организацији Института за проучавање Холокауста „Јад Вашем“.

На овом семинару, који је организован посредством Министарства просвјете и културе РС, учествовало је 19 просвјетних радника из Српске и то професора историје, српског језика и књижевности и енглеског језика.

– Циљ је било проучавање Холокауста, односно, страдања Јевреја у Другом свјетском рату, мада сам ја као професор историје већ упознат са тим. Пет дана смо имали предавања, док смо три дана искористили за обилазак светих мјеста у Јерусалиму. Посебна част ми је што је један од предавача био директор Центра Симон Визентал др Ефраим Зуроф, познат као „посљедњи ловац на нацисте“ – истакао је Ђукић захваливши свима који су му омогућили да борави на овом семинару.

Related posts

ПЕНЗИОНЕРИМА МАСКЕ ОД ПРЕДСЈЕДНИЦЕ РС

admin

До љета нови иконопис

Derventski List

Стиже подршка „Читалићима“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još