ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОДЈЕЛА СЈЕМЕНСКИХ ПАКЕТА У УТОРАК

Подјела 185 сјеменских пакета, које је обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, у складу са закључком Републичком штаба за ванредне ситуације, најављена је за уторак у десет часова на паркингу Земљорадничке задруге „Агропосавина фарм“ у Дервенти.

Ради се о пакетима са сјеменима поврца, а који су обезбиједјени као ванредна мјера подршке пољопривредној производњи за потребе малих пољопривредних газдинстава.

– Ванредна мјера се реализује из кредитних средстава текућег IFAD пројекта унапређења конкурентности у руралним подручјима и циљ је да се подстакне омасовљење пољопривредне производње и успостављање прехрамбене безбједности широм Републике Српске. Одјељење за привреду и друштвене дјелатности је у сарадњи са Центром за социјални рад Дервента, Удружењем „Сунце“,  Црвеним крстом, али и на основу пријава заинтересованих грађана предложило списак лица којима би била додијељена наведена помоћ – навели су из Општинске управе.

Related posts

УПУТСТВО ЗА БИРАЧЕ У ИЗОЛАЦИЈИ И ПОЗИТИВНЕ НА КОВИД

admin

Млади музичари показали умијећа

admin

Божић у породице уноси топлину и спокој

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još