ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОДЈЕЛА СЈЕМЕНСКИХ ПАКЕТА У УТОРАК

Подјела 185 сјеменских пакета, које је обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, у складу са закључком Републичком штаба за ванредне ситуације, најављена је за уторак у десет часова на паркингу Земљорадничке задруге „Агропосавина фарм“ у Дервенти.

Ради се о пакетима са сјеменима поврца, а који су обезбиједјени као ванредна мјера подршке пољопривредној производњи за потребе малих пољопривредних газдинстава.

– Ванредна мјера се реализује из кредитних средстава текућег IFAD пројекта унапређења конкурентности у руралним подручјима и циљ је да се подстакне омасовљење пољопривредне производње и успостављање прехрамбене безбједности широм Републике Српске. Одјељење за привреду и друштвене дјелатности је у сарадњи са Центром за социјални рад Дервента, Удружењем „Сунце“,  Црвеним крстом, али и на основу пријава заинтересованих грађана предложило списак лица којима би била додијељена наведена помоћ – навели су из Општинске управе.

Related posts

Корак ближе реконструкцији објекта ОШ „Никола Тесла“

admin

Уручене награде ауторима најљепших ћириличних рукописа

admin

Август топлији од просјека

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još