ИЗДВОЈЕНОНовости

ДУГЕ ПРОЦЕДУРЕ ЗА ОБНОВУ ИМОВИНЕ ГОРУЋИ ПРОБЛЕМ ПОВРАТНИКА

Положај хрватских повратника у Дервенти је на задовољавајућем нивоу, али ова популација и даље се суочава са дугим процедурама за обнову у рату порушене имовине.

Истакнуто је на то на данашњем састанку хрватског конзула Зорана Пиличића са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима и предсједником Скупштине општине Маријаном Кљајићем.

– Поред процедура које успоравају повратак Хрвата, предмет састанка била су и питања како олакшати живот и побољшати статус оних који су се вратили, те санација инфраструктуре до повратничких насеља – изјавио је Пиличић.

Да је задовољан иницијативом хрватског конзула да се ријеше горућа питања потврдио је начелник општине.

– Част ми је што смо угостили конзула и што је разговор текао у пријатној и пријатељској атмосфери. Мој суд је да проблема има много, али ако смо сви фокусирани на њихово рјешавање то је одмах један проблем мање. Искористио сам прилику да конзулу представим Дервенту и да му предочим наше планове – рекао је Симић.

Предсједник Скупштине општине казао је да су овакви састанци неопходни да би се подстакао висок ниво толеранције међу становништвом, узимајући у обзир скорију прошлост, те проблеме који су проистекли из ратних сукоба.

– Највећи проблем су предугачке процедуре, али за то је крив државни програм на који ми можемо утицати само нашим учесталим инсистирањем и сугестијама – рекао је Кљајић.

Related posts

Најбољи спортисти Дервенте у 2021. години биће познати данас

admin

ЖИВОТ И РАД У ДЕРВЕНТИ ТЕКУ УЗ ПОШТИВАЊЕ МЈЕРА

admin

Прикупљено 112 доза крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još