ИЗДВОЈЕНОНовости

СВЕТОСАВСКИ БАЛ 2. ФЕБРУАРА

Светосавски бал, који је први пут у посљедњих седам деценија одржан овог фебруара, наставиће започету традицију 2. фебруара 2020. године у хотелу „Бисер“.

Организатор ове хуманитарне вечери поново ће бити Коло српских сестара „Царица Милица“, а програм ће бити прилагођен догађају који слави име првог српског просвјетитеља Светог Саве.

Очекивана донација за позивнице, које ће бити доступне у децембру, остаје 100 марака, а циљ је да предстојећи добротворни бал привуче 200 гостију који би требало испоштују посебан кодекс облачења који подразумијева дуге хаљине за даме и одијела за мушкарце.

– Након што смо први Светосавски бал, послије 71 годину, организовали овог фебруара на високом нивоу, и за сљедећу годину припремамо програм који приличи једном оваквом културном догађају. То ће бити једно угодно културно вече уз оркестар који ће свирати примјерену музику, затим наступ фолклорног друштва, а имаћемо и госта изненађења – рекли су у Колу српских сестара додајући да у организацији настоје да иду корак напријед.

Са жељом да у народу обнове традицију светосавља, чланице истичу да ће и ове године средства која се прикупе од донација за улазнице прослиједити кроз хуманитарне активности. У мјесецима који слиједе биће одлучено на који начин ће прикупљени новац бити дониран. Из Кола додају да им је циљ транспарентност у раду, подсјећајући да је ове године 1.000 марака прикупљених на Светосавском балу уручено једном од најбољих студената техничких факултета, а преостала средства су донирана за куповину звона за Саборни храм.

– Сви су добро дошли и позивамо наше суграђане и њихове познанике и пријатеље да буду дио Светосавског бала. Не треба бити превише оптерећен тоалетама и кодексом облачења. Није суштина да се потроше огромна средства за то, него је важно да се укаже на значај традиције која се балом преноси – истичу у Колу.

Божићна акција

У Колу српских сестара „Царица Милица“ подсјећају да је с почетком поста почиње и божићна акција прикупљања хигијенских и прехрамбених намирница које ће уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића бити подијељени суграђанима којима је то потребно.

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕНА ДЕФИЦИТАРНА ЗАНИМАЊА

admin

Кућа за Козарове под кровом

Derventski List

ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛУ ПОЧЕЛЕ ЗА 114 МАЛИШАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još