ИЗДВОЈЕНОНовости

УКИНУТО РЕТЕСТИРАЊЕ, ТЕСТ ЗА ПУТОВАЊЕ УЗ НАЈАВУ

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Српске Бранислав Зељковић оцијенио је да је настављен континуитет неповољне епидемиолошке ситуације и додао да је у појединим локалним заједницама примјетно и погоршање.

– У складу са новим смјерницама Свјетске здравствене организације, Институт је измијенио протокол тестирања. У наредном периоду особе код којих се на првом тесту утврди да су позитивне на вирус провешће у изолацији 14 дана, а након тога неће бити ретестирања – рекао је Зељковић данас на конференцији за новинаре.

Он је појаснио да ће се након изолације особа сматрати излијеченом, у зависности од клиничке слике.

Зељковић је најавио да је од наредне седмице планирано да Институт почне са комерцијалним тестирањем у вези са туристичким путовањима грађана.

Он је поновио апел грађанима да се придржавају свих мјера које су на снази, те упозорио да приватна дружења представљају највећи проблем када је ријеч о ширењу вируса корона.

Зељковић је упозорио да је и све већи број обољелих лица средње и млађе животне доби са средње тешком клиничком сликом.

У Републици Српској су потврђена нова 123 случаја заразе и међу њима нема Дервенћана.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ОБЈАВЉЕНА ПРЕЛИМИНАРНА РАНГ – ЛИСТА СТИПЕНДИСТА

admin

„Дервентске зимске вечери“
од 28. децембра

Derventski List

Регресирани дизел одобрен за 12 нових корисника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još