ИЗДВОЈЕНОНовости

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ 15. ОКТОБРА

Дервентски Црвени крст 15. октобра организује другу овогодишњу акцију добровољног давања крви која ће бити одржана у Центру за културу од осам до 14. часова.

Акција ће, како је најављено из Црвеног крста, бити организована у складу са препорукама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

– Даваоци који се одазову на ову акцију треба да испуњавају одређене услове, односно да у посљедњих 28 дана нису путовали изван Републике Српске, да немају прехладу, кашаљ, повишену тјелесну температуру или системску заразну болест. Такође, добровољни даваоци крви не би смјели да буду у контакту са болесном особом, нити да су у посљедњих 28 дана имали заразну болест, а обавезни су да носе заштитну маску и одржавају физичу дистанцу, те да уз себе имају неки лични документ (личну карту или пасош) – навели су из Општинског одбора Црвеног крста.

Додали да због епидемиолошке ситуације и поштивања свих прописаних мјера заштите од корона вируса, тим из Службе за трансфузију у једном часу може да прегледа десет лица, те да због тога даваоце моле да буду стрпљиви.

– Све додатне информације у вези са овом акцијом могу се добити на број телефона 053/333-086 од седам до 15 часова или у сједишту Црвеног крста Дервента – навели су из Црвеног крста додајући да су за све добровољне даваоце крви обезбијеђени поклон пакети.

Related posts

СТИГЛО ПРОЉЕЋЕ

admin

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ

admin

МАЛЕНИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još