ИЗДВОЈЕНОСпорт

НАЧЕЛНИК СПОРТСКОМ ОПРЕМОМ ОБРАДОВАО КЛУБОВЕ И ШКОЛЕ

Начелник општине Милорад Симић уручио је вечерас комплете спортске опреме и пакете лопти члановима Рукометног клуба „Дервента“, најмлађим члановима фудбалског клуба „Текстилац“, те директорима основних и средњих школа.
– Дервента је вечерас обасјана спортом. Велико ми је задовољство бити међу младим људима, окружен са 150 дјеце на терену са вјештачком травом, у који је, узгред речено, уложено око пола милиона, али кад видим 150 дјечака на овом терену, вјерујем да је то најбоље што смо могли урадити – рекао је Симић додавши да је задовољство при уручивању донација непроцјењиво.
– Вечерас ми је било задовољство додијелити и дервентским рукометашима мали знак пажње. Донирали смо око 40 комплета, тачније два комплета дресова и комплет лопти, али смо успут уручили и свим основним и средњим школама нешто од реквизита, лопте, мреже и струњаче. Скоро на концу године из буџета смо издвојили још око 20.000 марака за ове донације, поред 420.000 КМ издвојених за спорт – казао је Симић.
Координатор омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ Дејан Плиснић захвалио је начелнику на донацији и у име свих дјечака, полазника омладинског погона, али и на досадашњем залагању локалне заједнице.
– Захваљујући локалној заједници и управи општине на челу са начелником Милорадом Симићем данас ови дјечаци тренирају на терену са умјетном травом који нам омогућава да радимо како треба и да имамо фантастичне услове за игру – истакао је Плиснић.
Начелник општине је члановима рукометног клуба „Дервента“ уручио вриједну донацију у виду комплета тренерки, те два комплета дресова за домаће и гостујуће утакмице за први и други тим овог клуба, а предсједник Управног одбора РК „Дервента“ Славен Шмуља изразио је захвалност због ове вриједне донације, али и претходне подршке локалне управе у вези са учешћем у Премијер лиги БиХ.
– Ово је вриједна донација за наш први тим, али и за наше јуниоре који наступају у Другој лиги РС и желим да искажем захвалност нашој локалној заједници која нас је подржала на сваком кораку и свакој ријечи, нарочито откада смо љетос одлучили да играмо у Премијер лиги БиХ. Чак смо у неком тренутку одустали, али смо упркос околностима пандемије, а захваљујући финансијској помоћи локалне заједнице и начелника општине одлучили да наступимо у највишем рангу такмичења – рекао је Шмуља.
Пакети спортске опреме за кошарку, фудбал, одбојку и рукомет у вриједности од око 7.000 марака уручени су и директорима четири основне и двије средње школе на подручју општине.
– Школи је свака донација увијек добродошла. Када су у питању материјална средства, ми смо увијек ограничени и увијек знамо гдје то можемо утрошити. Ова донација засигурно ће помоћи наставницима физичког васпитања у извођењу наставе – истакла је Елвира Миљић директорица Основне школе „19. април“ и предсједник актива директора основних школа регије Добој.

Related posts

ЗАБЛИСТАЛИ МАТУРАНТИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“

admin

Атлетичари побрали медаље на два такмичења

admin

Ризница просвјетитељства и културе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još