ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Оштећени зидови у ОШ „Никола Тесла“, те димњаци на два објекта

Стручни сарадник за послове цивилне заштите општине Дервента Драгољуб Кукић рекао је да у Дервенти није пријављена већа материјална штета усљед земљотреса који је затресао подручје општине.

– Немамо пријављених већих материјалних оштећења, сем два димњака, један на приватном објекту, а други на стамбеној згради, на којима је утврђено само оштећење. Пријављено је пуцање зидова у Основној школи „Никола Тесла“, а за то оштећење ћемо више информација имати послије процјене – рекао је Кукић.

Серија земљотреса затресла је у посљедња три дана 2 Хрватску, а најразорније је било јучерашње подрхтавање тла, када је епицентар био у Петрињи, а ови земљотреси осјетили су се и у Дервенти изазивајући зебњу и забринутост међу грађанима.

Према подацима Европског медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ), земљотрес јачине 6,3 степена по Рихтеру, који је у Петрињи однио седам живота, а десетине особе је повријеђено, изазвао је огромну материјалну штету, а подрхтавање тла оштетило је и бројне објекте у пограничним општинама у Републици Српској, Костајници, Козарској Дубици и Приједору.

Послије тога услиједила је серија земљотреса мањег интензитета који су се такође осјетили и у нашој општини, али штете, према подацима, надлежних служби, није било.

Related posts

НАЈМЛАЂИ „БОСИЉКОВИЋИ“ ДИО ХУМАНИТАРНИХ АКЦИЈА

admin

Пакетићи и Дјед Мраз
обрадовали око 350 малишана

Derventski List

Нова Наредба о регулисању рада у Дервенти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još