Eкономија

Продата ситнија опрема из „Униса“

Дио ситније покретне имовине Фабрике цијеви „Унис“ продат је протеклог петка на усменој јавној лицитацији у циљу покривање трошкова стечаја у овом предузећу, а покретање производње у некадашњем гиганту најавила је компанија „Фрукта трејд“.

Како је казао стечајни управник Лазо Ђурђевић купце је пронашао дио покретне имовине која је процијењена на 730.667 марака.

– Продали смо само дио покретне имовине, тачније понешто из складишта, велепродаје, неколико радијатора, мањи дио виљушкара, што је ситна покретна имовина- оцијенио је Ђурђевић.

Он је раније рекао да се настоје ријешити имовинско -правни односи у фабрици, те да на прољеће очекују сједницу Скупштине повјерилаца.

Покретање производње у некадашњем гиганту недавно је најавио власник компаније „Фрукта трејд“ Душко Рељић који је откупио вишемилионска потраживања у „Унису“.

– Откупили смо 31 милион марака признатих потраживања компаније „Хета”. Сада смо један од далеко највећих повјерилаца. Када стечајни поступак буде завршен и када уђемо у предузеће, видјећемо у каквом је стању опрема и направити добру анализу да видимо да ли ћемо наставити дјелатност којом се ово предузеће раније бавило или ћемо покренути неку другу производњу – рекао је Рељић за „Глас Српске“.

Стечај у „Унису“ отворен је 17. децембра 2019. године на захтјев Нове банке. Проблеми у том предузећу трају годинама, а највеће потраживање има Кредитно-извозна агенција (ИГА) БиХ, која је пријавила дуг од скоро 195 милиона КМ.

Related posts

Разматрана могућност скраћења или укидања рада недјељом

admin

У „Унис“ позивају
бивше раднике

Derventski List

Сајам привреде и туризма
отвара врата за посјетиоце

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još