Друштво

Опрезно при спаљивању биљног отпада и корова

С обзиром да доласком прољећа почиње и сезона чишћења пољопривредних површина, вртова и окућница, приликом чега се биљни отпад спаљује на отвореном простору, из Територијалне ватрогасне јединице упозоравају суграђане да буду пажљиви при паљењу ватре на отвореном.

– Подсјећамо суграђане да је за свако ложење ватре на отвореном потребно прибавити одобрење надлежне ватрогасне јединице те предузети одговарајуће мјере предострожности, а што подразумијева да се прије спаљивања отпада обавијести надлежна ватрогасна јединица, те да се спаљивање обавља на за то предвиђеним мјестима и у одређено вријеме – навели су из Ватрогасне јединице додајући да мјесто гдје се спаљује биљни отпад мора бити удаљено од стамбених објеката, крошњи стабала, електричних водова и њихових стубова.

Такође важно је простор предвиђен за спаљивање очистити од запаљивог растиња у ширини од пет метара, припремити унапријед средства за гашење пожара, не палити ватру док је вријеме вјетровито, не спаљивати истовремено велике количине растиња, те контролисати изгарање и не напуштати мјесто док се ватра у потпуности не угаси.

У случају пожара, ватрогасце можете позвати на број 123, подсјећају из Ватрогасне јединице истичући да су за непоштовање наведених мјера предвиђене новчане казне.

Related posts

„Утежу“ и аутомобил из Титове пратње

admin

БЕНД РОЂЕН ПОД ОКРИЉЕМ ШКОЛЕ

admin

МАЛА ОЛИМПИЈАДА ОКУПЉА 350 МАЛИШАНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još