ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Честитке и цвијеће уљепшали 8. март

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, градоначелник Дервенте Милорад Симић обезбиједио је руже за све жене запослене у јавним предузећима и установама, а празник је био прилика да посјети предшколску установу „Трол“, која је најмногобројнији женски колектив међу јавним установама у Дервенти.

Иако је традиционални пријем за даме, који градоначелник сваке године организује поводом Дана жена, ове године одгођен усљед неповољне епидемиолошке ситуације, честитке и знаци пажње за даме нису изостали.

– Обиљежавање 8. марта је било планирано за јуче, уочи 8. марта, а било је осмишљено у виду дружења на отвореном, на тргу и то како бисмо приредили једно задовољство нашим дамама. Ипак, доношењем нових мјера одлучили смо да одустанемо од тога. Али сам, како бисмо наставили традицију, ипак у складу са свим мјерама, данас у све јавне установе послао или уручио по једну ружу дамама, као скромну честитку поводом Међународног дана жена – казао је Симић додавши да је вртић „Трол“ један од колектива који броји највише жена, као и установа испуњена најмлађим Дервенћанима који су доказ да у Дервенти има живота.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да, иако су приредбе поводом овог празника ове године изостале, тете и дјеца су пронашли начин да мајкама честитају Дан жена.

– Прије свега желим да се захвалим градоначелнику који нас је посјетио, а он, без обзира на цјелокупну ситуацију, увијек издвоји времена и нађе начина да нам честита празник. Што се тиче вртића и приредби на које су мајке и баке навикле, ове године због ситуације са корона вирусом нисмо могли да их организујемо, али смо путем видео снимака успјели да, у свакој групи, честитамо мајкама 8. март – објаснила је Симићева.

Related posts

Концерт „Врапчића“ вечерас
у Спортском центру

Derventski List

Свирепи злочини на Чардаку већ 29 година туга и опомена

admin

Продужено радно вријеме ноћним клубовима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još