ИЗДВОЈЕНОНовости

Мјере продужене до 18. марта

Републички штаб за ванредне ситуације разматрао je данас епидемиолошку ситуацију у Републици Српкој, те констатовао да је погоршана епидемиолошка ситуација у Бањалуци, Бијељини, Требињу и Источном Сарајеву, а досадашње мјере продужене су до 18. марта.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је издао наредбу градским и општинским штабовима за ванредне ситуације у градовима и општинама гдје је погоршана епидемиолошка ситуација, да хитно преузму све мјере из своје надлежности по питању сузбијања ширења вируса корона и да о томе, у наредних 48 часова, обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

Републички штаб за ванредне ситуације у наредних неколико дана организоваће састанке са свим командантима градских и општинских штабова за ванредне ситуације на којима ће они извјестити Републички штаб о преузетим мјерама и активностима на сузбијању пандемије вируса корона на теритoрији општина и градова.

Републички штаб за венредне ситуације данас је издао и наредбу Стручном оперативном тиму да интензивира свој рад сходно погоршању епидемиолошке ситуације у Републици Српској. Ово се односи на стално засједање, прикупљање извјештаја од градских и општинских штабова, анализирање и припремање информација, те редовно извјештавање Републичког штаба за ванредне ситуације.

У претходних 24 часа, у Републици Српској на вирус SARS-CoV-2 је тестирано 1.188 узорака, а инфекција је потврђена код 407 лица (34% од тестираних).

Највећи број лица чија је инфекција SARS-Cov-2 потврђена PCR тестирањем је у групи лица од 30-49 година живота. У Републици Српској, закључно са данашњиом даном, потврђени случајеви инфекције SARS-CoV-2, регистровани су у 62 локалне заједнице. Укупан број лица смјештених у болнице на данашњи дан је 731, од тога у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 302, а у осталим болницама 429. На респиратору је 65 лица (37 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама).

 

Related posts

Свака успјешна хумана
акција за мене је награда

Derventski List

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

admin

Видовита Раденка на превару узела више од 800.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još