Друштво

Купалишта „умивају“ мјештани и посјетиоци

Сезона купања на Укрини само што није почела, а уређење купалишта, осим „Патковаче“ која је повјерена Туристичкој организацији, препуштена је савјесним мјештанима.

О плажама „Прљача“, „Стевића млин“, „Рапћански мост“ и „Бриони“ углавном брину сами посјетиоци, али и мјештана околних села који најчешће косе траву и купе отпад. У Туристичкој организацији кажу да редовно чисте и уређују „Патковачу“.

– За санацију клупа и столова недостају нам финансијска средства – казао је директор ове установе Младен Пећић.

За разлику од „Патковаче“ дервентску страну плаже „Стевића млин“ већ годинама уређује омладина из околних села.

– Сваке године се организујемо прије почетка сезоне купања, покосимо, поравнамо пут и изравнамо плажу те прикупимо смеће – казао је један од организатора акције чишћења додавши да је ова плажа драгуљ због чега настоје да је очувају.

Слична ситуација је и на купалишту „Прљача“ гдје се мјештани Церана већ неколико година уназад организују и санирају штету од зимских и прољећних падавина.

– Води нас жеља да мјештанима буде лијепо и да наша дјеца безбрижно могу бициклима да оду на плажу. На плажи постоји и кафић који ради у сезони, а није искључено да буде отворено још локала – казао је један од мјештана додајући да су купачи прилично савјесни, те да не остављају смеће и други отпад за собом.

Уређењу обала ријеке посветили су се и у Спортском – риболовном друштву „Укрина“, и то дијела који се користи као такмичарска стаза.

Related posts

Настава у првом полугодишту завршава се 30. децембра

admin

Цвијећа и поклона на претек, прославе отказане

admin

Савиндан у Календеровцима
у знаку приредбе и дружења

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još