Друштво

Насиље у породици брига читавог друштва

У оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, која се проводи у периоду од 25. новембра до 10. децембра сваке године, полицијски службеници Полицијске станице Дервента организовали су састанак са предсједником Основног суда Дервента, представницима Градске управе, Центра за социјални рад и Центра за ментално здравље Дервента, као и представницима Удружења жена „Дервента“.

Тема састанка било је насиље у породици или породичној заједници, те кривично-правни и други облици реаговања на такву појаву.

– У току састанка извршена је анализа досадашњег заједничког рада ових институција у погледу насиља над женама, као и рад Мултисекторског тима који дјелује на подручју града Дервента. Заједнички став јесте да се ради о актуелној проблематици која захтјева стално разматрање и стални рад, те спремност заједничког дјеловања и наставак даље сарадње у погледу ове проблематике – саопштено је из Полицијске управе Добој која апелује на грађане да не трпе насиље или да постану жртва насиља у породици, те да сваки вид насиља пријаве полицији на бесплатни број телфона „122“, а позив може бити и потпуно анониман или да то пријаве најближој Полицијској станици.

Related posts

Пакетићима обрадовао ђаке у Церанима

admin

Степеницама лакше до рибарске стазе

admin

Башић освојио карту за републичко такмичење

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još