Култура

Најмлађи уживали у позоришној посластици

Пред најмлађим Дервенћанима на даскама које живот значе вечерас је дочарана прича о пријатељству, бајкама и избору између доброг и лошег кроз представу „Камен мудрости“.

Поред четворо глумаца Позоришта младих „ДИС“ из Бањалуке који су овај комад изнијели, прилику да у представи учествује имала је и публика.

Причу ове савремене комедије говори путујућа глумачка група која у чудној шуми добије прилику да на мала врата уђе у свијет бајки, а како је истакао редитељ представе Новица Богдановић представа садржи и један лијеп експеримент.

– Представа је намијењена најмлађој публици и говори о пријатељству, чудним замкама које нас могу очекивати у животу и то упакована у форму једне савремене комедије деларте, а изводи је група која се по уласку у шуму, нађе у свијету бајки гдје их чекају многе добре и многе лоше ствари, а на њима је да одлуче хоће ли ће бити добри или ће бити лоши. Ова представа је специфична и по томе што је интерактивна и што и дјеца на неки начин праве изборе глумаца, што је један фин експеримент који је заживио и који се игра код нас већ неколико година на редовном репертоару – објаснио је Богдановић истичући да је тренутно на репертоару позоришта осам представа за одрасле и три за најмлађе.

– Ова година је, с обзиром на цјелокупну ситуацију са корона вирусом, добра у смислу да радимо онолико колико можемо и колико нам дају, те смо протекли период искористили да мало обновимо технику и освјежимо сцену. Имали смо измјештања представа у љетне баште, а сада радимо са смањеним капацитетом, али са пуним ентузијазмом. И тренутно радимо три нова пројекта, представе,  који треба да буду завршене у наредних 15 дана – казао је Богдановић.

Related posts

Умјетник треба да тежи да
га његова дјела надживе

Derventski List

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „СВЕ ПРОЂЕ, ПА И ДОЖИВОТНА“

admin

Дјело “Говорим другим језиком” чувар српског језика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još