Друштво

На бањској рехабилитацији шесторо Дервенћана

Прилику да бораве у „Бањи Кулаши“ ове године искористило је шесторо чланова породица погинулих бораца и ратних војни инвалиди од укупно девет који су остварили право на бањску рехабилитацију.

Три члана породице погинулог борца и три ратна војна инвалида, протекле и ове седмице у Кулашима су користили здравствене погодности које ова бања нуди.

Кориснике права на рехабилитацију посјетили су представници Градске управе и Градске борачке организације, а том приликом констатовани су добри услови у којима су смјештени.

– Сматрамо да је овим програмом пројектован недопустиво мали број корисника из Дервенте, а додатни проблем представља то што је јавним позивом дефинисано да мјесто корисника који не буде у прилици да своје право искористи, не може да попуни сљедећи корисник са ранг – листе. Предложили смо да ова одредба буде брисана, а покренули смо и иницијативу да у буџету града за сљедећу годину буде дефинисана посебна ставка за бањску рехабилитацију чланова породица погинулих и ратних инвалида о трошку локалне заједнице – казали су у Градској борачкој организацији.

Related posts

Најмлађим преносе важност очувања здравља

admin

Подршка божићној акцији
Кола српских сестара

Derventski List

Суша „обрала“ кукуруз

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još