Друштво

Припрему за школу имаће око 80 дјеце

Припремни програм у години пред полазак у школу за дјецу која нису обухваћена редовним предшколским образовањем и ове године биће реализован у вртићу „Трол“ од марта до јуна.

У овој предшколској установи већ трају припреме за реализацију програма који малишанима помаже да лакше савладају прве школске кораке, а за програм  је пријављено око 80 малишана који на јесен крећу у први разред.

Директор „Трола“ Гордана Симића казала је да је планирано да припремни програм буде реализован у три групе.

– Програм припреме дјеце у години пред полазак у школу је и ове године бесплатан, а план је да малишани буду распоређени у три групе, јер их се пријавило око 80. Као што је и раније била пракса, програм траје три мјесеца и требало би да почне 1. марта и да траје до 1. јуна. Све вријеме од почетка пријава смо у договору са ресорним министарством и што се нас тиче реализација може да почне – истакла је Симићева.

„Тролу“ је био једина предшколска установа која је и прошле године успјела да реализује припремни програм, те да се приликом реализације брине о поштовању свих препорука у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Related posts

Медвјед се вратио у јазбину, зима ће потрајати

admin

Приредбом крунисали припрему за школу

admin

Уручено 13 сједалица, средњошколци испробали симулаторе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još