Друштво

Припрему за школу имаће око 80 дјеце

Припремни програм у години пред полазак у школу за дјецу која нису обухваћена редовним предшколским образовањем и ове године биће реализован у вртићу „Трол“ од марта до јуна.

У овој предшколској установи већ трају припреме за реализацију програма који малишанима помаже да лакше савладају прве школске кораке, а за програм  је пријављено око 80 малишана који на јесен крећу у први разред.

Директор „Трола“ Гордана Симића казала је да је планирано да припремни програм буде реализован у три групе.

– Програм припреме дјеце у години пред полазак у школу је и ове године бесплатан, а план је да малишани буду распоређени у три групе, јер их се пријавило око 80. Као што је и раније била пракса, програм траје три мјесеца и требало би да почне 1. марта и да траје до 1. јуна. Све вријеме од почетка пријава смо у договору са ресорним министарством и што се нас тиче реализација може да почне – истакла је Симићева.

„Тролу“ је био једина предшколска установа која је и прошле године успјела да реализује припремни програм, те да се приликом реализације брине о поштовању свих препорука у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Related posts

Ниже цијене репроматеријала
шире сјетвене површине

Derventski List

Рекреативно тестирају војне стратегије

admin

Народни збор испред Старе цркве вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još