ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Храм на Врбицу одзвањао молитвом и дјечијим рецитацијама

Поводом Лазареве суботе или Врбице данас у Саборном храму Успења Пресвете Богородице служена литургија у присуству великог броја вјерника, а рецитацијама су се представили и најмлађи суграђани.

– Рецитацијама које су дјеца припремала у вртићу са својим васпитачима, представиле су се двије старије групе полазника, укупно њих 60. Наши предшколци су вриједно радили на овом програму у посљедње двије седмице – казали су из вртића „Трол“.

Намјесник дервентски протојереј ставрофор Радојица Ћетковић казао је да је ове године прослава Лазареве суботе обојена посебном радошћу због поновног присуства дјечице.

– У посљедње двије године дјеца нам нису могла доћи због пандемије. Тако да нас је ове године обузела посебна радост што су поново дјечица са нама у цркви одржала свој програм, одрецитовали оно што су припремили, а црква их је подстакла – рекао је Ћетковић честитавши свим вјерницима предстојећи празник Васкрсење Хрисово.

Српска православна црква и вјерници Лазареву суботу прослављају у знак Лазаревог васкрсења, а сутра се прославља Цвјетна недјеља уочи посљедње седмице васкршњег поста.

 

 

 

Related posts

Зелено свјетло за подршку пољоприведи, ниже стопе пореза на непокретности

admin

ИЗДАТЕ ПРЕПОРУКЕ ЗАЈЕДНИЦАМА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА

admin

Дружењем и такмичењима
обиљежен Међународни дан инвалида

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još