ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Дјечија машта заблистала пуним сјајем

Фестивал хумора и дјечије стваралаштва, који је по 16. пут организовала Основна школа „19 април“, окупио је мноштво малишана из ове основне школе, али и дервентских предшколских установа који су у дефилеом обојили улице града радошћу и шаренилом костима.

Послије двије године паузе усљед пандемије корона вируса малишани су костимима веселих медуза, ликова из цртаних филмова, фараона, сликара, спортиста, дама и господина, бубамара и других својствених тема прошетали улицама града и весело поздрављали многобројне окупљене суграђане.

Помоћник директора Основне школе „19 април“ Анела Тодоровић казала је да је значај овог дана за школу, али и за цијели град, изузетан.

– Ове године у свечаном дефилеу имамо много ученика највише из нижих разреда наше школе, али и из дервентских вртића. У нашој школи наши вриједни наставници су заједно са својим ученицима припремили и многобројне изложбене просторе, које су гости имали прилике да обиђу. Значај фестивала за саму школу је изузетан, јер је најмаштовитији, најшаренији и највеселији у школској години и на улице нашег града измами многобројне суграђане који могу да уживају у тој љепоти креација, шаренилу и весељу – казала је Тодоровићева, а учешће у овој традиционалној манифестацији радо су узели и малишани из Предшколске установе „Трол“.

– Ова дјечија манифестација коју традиционално организује ОШ  „19 април“ је прилика да сва дјеца изађу на улице и покажу да Дервента даје подршку дјеци и омладини. Ми смо традиционално увијек дио ове манифестације, а ове године наших 60 малишана представљају господу и госпође – објаснила је директорица ове установе Гордана Симић, а малишани Дамјана и Димитрије који су понијели костиме даме и господина казали су да на фестивалу учествују први пут и да им се свиђа.

Учитељица у ОШ „19. април“ Наташа Плавшић истакла је да је припрема за костима било задовољство за дјецу.

– Родитељи учествују у припремама заједно са дјецом, посвете им пажњу и љубав и заједно израђују костиме, што је била пракса за већину мог разреда. То код дјеце ствара велико задовољство и самопоуздање да својим трудом и радом могу много тога урадити – казала је Плавшићева додавши да су ученици овог разреда, према својој жељи, отјелотворили цртани „Краља лавова“, а ученица овог разреда Софија Иљић казала је да се радује јер су у оквиру фестивала припремили и представу.

Приликом отворења манифестацији учесницима и публици обратио се замјеник градоначелника Синиша Јефтић, а манифестацији је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Награде

Из ОШ „19 април“ истакли су и да су на адресу школе стигли многобројни ликовни и литерарни радови на конкурс који је школа расписала поводом ове манифестације, а дипломе и награде као и захвалнице најбољима додијељене су на свечаности у Спортској дворани.

 

Related posts

САОПШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ РАДА ВРТИЋА „ТРОЛ“

admin

Почело изливање темеља за светосавску салу

admin

За породицу Пелеш прикупљено 6.150 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još