ИЗДВОЈЕНОНовости

Отворене понуде за израду техничке документације

У Градској управи данас су отворене понуде по јавном позиву за избор пројектанта за израду техничке документације за реконструкцију зграде Основне школе „Никола Тесла“, а понуду је доставио конзорцијум од шест фирми.

Како је објављено на „фејсбук“ страници Градске управе, послије прегледа ове понуде биће доносена одлука о даљим активностима.

Како су из локалне управе раније истакли, тендер за избор пројектанта за израду техничке документације за реконкструкцију објекта школе која је оштећена у земљотресу већ мјесецима је предмет опструкција. Наиме, избор пројектанта закочен је од јануара, од када се путем жалби на тендерску документацију одуговлачи, ово веома важно питање.

Објекат школе оштећен је у земљотресу крајем децембра 2020. године, а од тада до данас настава за ђаке ове школе одвија се у објекту ОШ „19. април“ и двије средње школе.

Послије испитивања које су обавиле надлежне институције, Скупштина града почетком ове године донијела је одлуку о реконструкцији објекта школе, а коју ће финансијски подржати Влада РС. Предуслов за почетак реконструкције јесте израда техничке документације.

Related posts

ВЛАДА РС: ДЕРВЕНТА ИСПУНИЛА УСЛОВЕ ДА ПОСТАНЕ ГРАД

admin

О избору предсједника парламента 25. марта

admin

Прикупљено 70 доза крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još