ИЗДВОЈЕНОНовости

Владика Фотије освештао цркву

Параклис Николаја Жичког, који се налази у сјеверном дијелу манастирског комплекса у Доњој Бишњи и задужбина је Благоја и Јагоде Симић, освештан је данас у присуству великог броја вјерника, а освештање и свету литургију служио је епископ зворничко – тузлански Фотије.

Послије свете литургије, окупљени су кренули са литијом до цркве Светог Николаја, а владика Фотије се, по освештању, обратио вјерницима.

– Желим да изразим своју благодарност што сте дошли данас овој светињи и што ова светиња врши своју црквену мисију у ово наше распето време када се требамо заиста борити да неко буде и остане хришћанин и верник. Ово је време када смо изложени бројним искушењима и када се треба борити и тежити да живимо једним скромним хришћанским животом. Радујем се да смо данас дошли овде и освештали цркву Светог Николаја, која је дивна, као и црква Покрова Пресвете Богородице – казао је владика Фотије и истакао да радови на многим црквама на подручју Дервенте ускоро треба да буду завршени.

Владика Фотије је орденом Светог Краља Драгутина одликовао Благоја и Јагоду Симић за оданост цркви и несебичну хришћанску љубав, а архијерејском похвалницом одликовани су Здравко и Петра Пјерановић, те Славојка и Миро Миоданић, док је братство манастира у Доњој Бишњи уручило манастирске захвалнице заслужним вјерницима.

Црвкеном обреду и освештању присуствовали су и градоначелник Милорад Симић и предсједник Скупштине града Бојан Радановић, те бројни вјерници.

 

Related posts

СЛИЈЕДИ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ

admin

Брчаци одбранили титулу, славила и екипа Добој/Шипово

admin

Слобода плаћена животима
најхрабријих синова

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još