Спорт

Дервентским атлетичарима сребро и двије бронзе

Атлетичари Атлетског клуба „Сан“ из Прњавора и Атлетске секције из Дервенте на Првенству Републике Српске које је у Сокоцу окупило атлетичаре у категоријама старијих пионира и сениора окитили су се са 12 медаља, а у категорији пионира, сребрну и двије бронзане медаље понијело је троје Дервенћана.

Теодора Милојевић, којој је ово прва трка послије повреде кољена, освојила је сребро и титулу вицепрвакиње РС за пионирке у трци на 300 метара, чиме је показала да се убудуће од ње могу очекивати још бољи резултати него раније.

– У трци пионира на 800 метара бронзу је освојио Срђан Станишић, док је бронзу, уједно и прву медаља на Првенству РС, освојила Ангелина Тепић у бацању копља – навели су из Атлетског клуба.

Успјех су оствариле и Ања Јевтић освојивши пето мјесто у бацању кугле и копља за пионирке и Дуња Душанић у трци на 1.000 метара поставивши нови лични рекорд.

Титулу сениорске првакиње Републике Српске на 100 метара и вицепрвакиње на 400 метара са овог такмичења понијела је Кристина Стојковић. Сениорска вицепрвакиња на 100 метара и у скоку с мотком постала је Белма Ћуран, а своју прву сребрну медаљу и титулу вицепрвака РС освојила је Даниела Станишић у трци на 100 метара, док је сениорска штафета у саставу Јована Митровић, Даниела Станишић, Белма Ћуран и Кристина Стојковић освојила сребро. Бронзане медаље заслужили су Јована Митровић, у тркама на 100 метара препоне и 400 метара, и Кристијан Марић у скоку с мотком.

Послије учешћа на овој атлетској смотри, чланови клуба и секције су на љетњој паузи.

Related posts

Дервентски кик – боксери одлични,
Ађуловић јуниорски првак

Derventski List

Седам медаља са свјетских смотри

admin

Врховац се окитио
са четири медаље

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još