Друштво

Математика отвара нове видике

Све петице, уз марљивост и залагање, донијели су Маји Поповић титулу ученице генерације у Основној школи „Никола Тесла“, а учешће на такмичењима из математике додатно су искристалисали њено име међу најбољим ђацима ове школе.

С обзиром на то да су јој омиљени предмети у основној школи били математика и физика, одлучила је да се и у даљем образовању посвети доградњи знања из ових области.

– Уписала сам природно – математички смјер у бањалучкој Гимназији. Још увијек нисам сигурна за даље планове, али мислим да ћу у овој средњој школи стећи добру основу и имати довољно времена да искристалишем интересовања – рекла је ова марљива ученица која је на школским, градским, али и регионалним такмичењима заслужила бројна признања.

– У осмом разреду била сам пета на регионалном такмичењу из математике, а на  републичком такмичењу заузела сам 16. мјесто међу 39 ученика. У деветом разреду освојила сам прво мјесто на градском такмичењу, али на републичко, нажалост, нисам отишла јер сам била спријечена – додала је Поповићева.

Књига јој је најбољи пријатељи и у слободно вријеме, јер ужива да чита.

– Волим да читам и много времена проводим уз књигу. Омиљени жанр ми је фантазија и као посебно драгу књигу можда бих издвојила серијал о Хари Потеру, иако има много књига које су оставиле велики утисак на мене – казала је Поповићева истичући да се нада да ће и убудуће успијевати да пронађе времена за све што воли.

– Сматрам да се уз добру организацију, жељу да се напредује и труд може постићи много – поручила је ова ученица.

Рукомет

Осим на такмичењима из математике и физике, Маја Поповић запажене резултате остварила и у спортским и ваннаставним активностима. Активно тренира рукомет већ седам година, а планира да настави да тренира овај спорт и у граду на Врбасу.

Related posts

Кроз бојанку упознају Дервенту

admin

У „МОТАЈИЦУ“ СТИГЛО 1.300 МЛАДИХ ФАЗАНА

admin

Годишњи концерт СКУД-а
„Дервента“ сутра у Центру за културу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još