ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Сигуран и топао дом свим корисницима

Геронтолошки центар у Дервенти у протекле двије године сигуран је и топао дом свим својим корисницима, махом старијим и немоћним особама, а то ће уз тимски рад и подршку локалне управе наставити да буде и у будућности.

Истакнуто је то данас на пригодном пријему који је организован поводом двије године од почетка рада ове установе.

Геронтолошки центар тренутно је друга кућа за 77 корисника о којим брине тим запослених на челу са вршиоцем дужности директора Борком Китићем.

– Иако сам на челу ове установе кратко, тек четири мјесеца, настојим уз све запослене да нашим корисницима створимо што љепши амбијент. Трудићемо се да са том праксом наставимо и убудуће. Такође, када се ради о пословању, морам да истакнем да посљедњег дана у мјесецу исплаћујемо све обавезе према запосленима. Борићемо се за сваког нашег корисника јер без њих установа не би могла да функционише – рекао је Китић подсјетивши да је много труда уложено у протеклом периоду, те да без процјене челних људи града данас установа не би постојала.

– Градоначелник и његови сарадници препознали су и процијенили да је Дервенти потребна једна оваква установа и без њих ни ми ни наши корисници не бисмо данас били овдје – додао је Китић.

Градоначелник Милорад Симић рекао је да није увијек било радости када је у питању Геронтолошки центар, али да је срећан што су бројни времешни суграђани из Дервенте и околних градова своје уточиште пронашли управо у овој установи.

– Било је тешко, много година се о овоме причало, али и радило. Било је ту и политике, донедавно и турбулентних дешавања, али без обзира на то настојали смо да урадимо све што је потребно да корисници добију сигурно мјесто за боравак. У овој причи су учествовале и институције БиХ и Република Српска, а највећи дио новаца издвојен је из нашег општинског, а касније и градског буџета. Добро је што смо на крају пронашли добро кадровско рјешење за директора, који руководи добрим тимом, а нашу подршку и разумијевање имате у границама у којима се то може. Установа доста добро функционише у овом јако озбиљном послу који мало ко хоће да прихвати – рекао је Симић истакавши да се нада да ће ова установа трајати дуги низ година.

Пријему је, између осталих, присуствовала и прва директорица установе Ђурђа Додиг Пијетловић која је руководству и запосленим пожељела успјех у даљем раду истакавши да је емотивно везана за Геронтолошки центар и да има пуно повјерење у њега, јер је и сама члана своје породице довела као корисника управо у ту установу.

Related posts

Награђен „Кутак за рани раст
и развој“ у вртићу „Трол“

Derventski List

Прикупљали смеће
уз пут према Бишњи

Derventski List

Зимска опрема скупља за десет одсто

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još