Друштво

Поучном представом обиљежили Дан средњошколаца

Представом и подсјећањем на страдање чешких ученика и студената 17. новембра 1939. године, ученици Стручне и техничке школе обиљежили су данас Међународни дан средњошколаца.

Бројни ученици, наставни кадар школе, те гости, имали су прилику да у Центру за културу погледају програм који је припремио Савјет ученика, а у чијем центру је била поучна представа.

– Наша школа је 2015. године почела на овај начин да обиљежава Међународни дан средњошколаца. То је прилика да заједно приредимо сценарио који треба да укључује што више ученика – казала је једна од професорица која је заједно са ученицима организовала програм Душица Станковић Ђукић додавши да су ученици програм почели да припремају још у септембру. У реализацији представе учествовале су и професорице Александра Вуковић и Мирела Видић заједно са ученицима својих одјељења.

Предсједница Савјета ученика Магдалена Усорац истакла је да је циљ представе био да пренесе поруку његовања несебичности и помагања другима.

– Представа је, у ствари, прича о Васи који је у првом дијелу представе због себичности остао сам, док у другом дијелу представе свата љепоту несебичности – рекла је Усорчева додавши да вјерује да је представа допрјела до публике, а у комаду је учествовала и ученица четвртог разреда смјера техничар ЦНЦ технологија Тамара Николић.

– Већ четири године учествујем у приредбама и догађајима које наша школа организује, јер сматрам да то нешто важно што сваки ученик треба да проживи јер, не само да утиче на наш одгој, него ствара и задовољство – рекла је Николићева.

Програму поводом обиљежавања Међународног дана средњошколаца осим ученика и професора Стручне и техничке школе присуствовали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, те директори осталих дервентских школа.

Савјет ученика је протекле седмице организовао и радионицу припреме новогодишњих украса, које ће донирати Колу српских сестара „Царица Милица“.

Related posts

Дијелови града
сутра без струје

Derventski List

Факултети матурантима
представили студијске програме

Derventski List

Троје волонтера из Дервенте
дио кампа на планини Чврсници

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još