Друштво

Дервента богатија за 216 беба

„Конференција беба“ по 14. пут у Дервенти је окупила најмлађе Дервенћане који су испунили градски трг, а између два Видовдана рођено је 216 беба.
У традиционалном избору трочланог предсједништва било је пријављенo 56 беба, а титулa најмлађе приpaла је Матеи Билић, кoja je рођена прије 21 дан.
-Пород је био мало тежи, али свака жртва је вриједна тога. Нисам очекивала да ће бити изабрана, веома сам поносна и радосна. Ово је моја прва беба- казала је мајка Хелена.
Најстаријом бебом проглашен је Павле Цвијановић, а његова мајка Смиља поносна је што су понијели ову титулу.
-Павле је рођен 6. јула 2023. године. Манифестација је веома лијепа за дружење веће дјеце, за малу дјецу, али и родитељи да се упознају. Једном ријечју веома лијепо за све нас- рекла је Цвијановићева.
Данијел Душанић је беба са највише браће и сестра, док је у пузању најбржа беба била је Наталија Кукић.
Градоначелник Милорад Симић рекао је да је у Дервенти традиција да се окупе дјеца рођена између два Видовдана на највеселијој манифестацији у граду.
-Република Српска слави рађање беба, а и Дервента се традиционално придружује, ово је својеврсна радост и весеље, срећа сваке средине. Ове године између два Видовдана имамо 216 рођених беба, увијек говоримо недовољно, али ако је за утјеху осам беба више него за прошлу годину- рекао је Симић истичући да град настоји да родитељима обезбиједи што боље услове за њихову дјецу.
-Веома весело, раздрагано и подршка- вјетар у леђа младима, дјецу треба рађати. И кроз посао који радим, а ми значајна средства издвајамо за пронаталитетну политику. Властитим средствима радимо проширење капацитета вртића и то је за срећу и задовољство – рекао је Симић честитавши принове родитељима свих 216 беба, а свој дјеци срећно и здраво одрастање.
Да би овогодишња „Конференција беба“ била успјешна и посебна побринули су се организатори Градска управа и Туристичка организација, те „Пријатељи беба“ приредивши разне садржаје за најмлађе, кутак за осликавање лица, аниматоре, а програм је употпунио наступ малишана из вртића „Трол“.

Related posts

СПЦ и вјерници прослављају Ђурђевдан

admin

Шаргију учи да
свира 15 полазника

Derventski List

Похвале за математичаре из ОШ „Никола Тесла“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još