Друштво

Kuća za Slavišu
Malića pod krovom

Zahvaljujući ljudima dobre volje kuća za Slavišu Malića u Donjem Detlaku pokrivena je i počelo je unutrašnje uređenje, a novi dom za ovog mještanina čija je sudbina pokrenula seriju dobročinstava, uskoro bi trebalo da bude spreman za useljenje.
Jedan od mještana koji vode akciju za pomoć Maliću, Mladen Todorić rekao je da su u toku radovi na elektro instalacijama, poslije čega slijedi unutrašnje malterisanje.
– Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći donatora i vjerujemo da će naš Slaviša uskoro biti u svojoj kući. Stolarija je nabavljena, majstori razvode struju, a vodovodne instalacije su već urađene – rekao je Todorić.
Akciju pomoći Maliću podržali su gradonačelnik Milorad Simić, javna preduzeća, kao i brojni privrednici, majstori i sugrađani.
Malić je godinama živio u trošnoj, neuslovnoj kući koja se u januaru urušila, a akciju za pomoć ovom Detlovčaninu pokrenula je Humanitarna organizacija „Mali Anđeo“ iz Banjaluke. Njoj se pridružio i Savjet Mjesne zajednice Kalenderovci.

Related posts

УЗИМАЊЕ БРИСЕВА И ПРЕГЛЕД СТОЛИЦЕ ОД 15. ЈУЛА

admin

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ прикупили 4.000 марака

admin

Дервенћани били дио кампа
на планини Чврсници

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još