Друштво

Majka šestoro djece
bije odsudnu bitku

Kristini Kozarov, majci šestoro djece iz Gornjeg Detlaka, poslije rođenja najmlađeg djeteta otkriven je karcinom maternice koji je metastazirao, a njeno liječenje i brigu o maloljetnoj djeci glavi porodice Željku mogu da olakšaju svi ljudi dobrog srca.
Parohija Kalenderovačka i mještani, ganuti nezavidnom situacijom u kojoj se ova osmočlana porodica našla, pokrenuli su humanitarnu akciju u koju mogu da se uključe svi humanisti.
Željko Kozarev kaže da nikada nije očekivao da će njegovoj porodici trebati pomoć drugih ljudi, ali da je sudbina odlučila da mu pokaže da može biti i drugačije.
– Ružna je situacija kada trebate pomoć drugih, a posebno jer nikada nisam očekivao da će se to desiti mojoj porodici. Supruga je u bolnici, ljekari je pripremaju za hemioterapije, ali je ona slabog zdravstvenog stanja i za sada ne znamo kako će liječenje dalje teći – ispričao je Željko dodavši da su se prvi simptomi bolesti javili dva mjeseca poslije rođenja najmlađeg djeteta.
– Imala je krvarenje skoro mjesec. Uz to, pukao joj je i čir i morala je na operaciju. Poslije toga je stigao nalaz koji je pokazao da ima karcinom maternice trećeg stepena koji je zahvatio debeleo crijevo sa metastazom na plućima – rekao je Kozarov dodavši da su im u pomoć pritekli nadležni sveštenih, Gradska uprava, komšije i mnogi drugi.
– Hvala im za sve – kazao je Kozarov otac mališana od kojih nastariji ima deset godina, a najmlađi tek tri mjeseca.
Sveštenik Savo Mitrović kaže da su odmah po saznanju o Kristininoj bolesti odlučili da se pokrene akcija za pomoć njenoj porodici.
– Kada smo saznali za njen problem, iskušenje i krst koji je snašao njenu porodicu, organizovali smo se u prikupljanju pomoći za liječenje. Kristinin suprug Željko je dobar i čestit domaćin, vrijedan, i trudi se da prehrani svoju porodicu – rekao je Mitrović dodajući da je dio novca prikupljen, ali da akciju nastavljaju nastojeći da još više olakšaju tešku situaciju u kojoj se ova porodica nalazi.
– Njima će svaka pomoć dobro doći, bez obzira kolika je – naveo je Mitrović.

Uplate
Svi koji žele da uplate novčane priloge za pomoć porodici Kozarov to mogu da učine na žiro – račun broj 5620058164798516 u „NLB Razvojnoj banci“ na ime Željko Kozarov sa naznakom „Za pomoć Kristini“ ili kod parohijskog sveštenika Save Mitrovića u Kalenderovcima.

Related posts

Гужве поред школа позивају на опрез

admin

За матурскe вечери 12.000 КМ из градског буџета

admin

„СИКИ И ПРИЈАТЕЉИ“ ГОДИНУ ИСПУНИЛИ ХУМАНОШЋУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još