Друштво

Najspretniji đaci izborili
regionalno takmičenje

Ekipa Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz redova podmlatka Crvenog krsta, te ekipa omladine iz Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ izborile su prva mjesta na gradskom takmičenju u pružanju prve pomoći, te će svoje znanje imati priliku da ukrste sa ekipama iz regije.
Derventski Crveni krst okupio je juče u Osnovnoj školi „Đorđo Panzalović“ u Osinji oko 80 učenika osnovnih i srednjih škola na takmičenju u pružanju prve pomoći sa realističnim prikazom povreda, stanja i oboljenja.
Iz redova podmlatka učestvovale su ekipe iz sve četiri osnovne škole i to po dvije iz OŠ „Nikola Tesla“, „19. april“ i „Đorđo Panzalović“ i jednom ekipom OŠ „Todor Dokić“, dok je omladina imala svoje predstavnike u po jednoj ekipi iz SŠC „Mihajlo Pupin“ i Stručne i tehničke škole.
– Cilj takmičenja je provjera stečenih znanja i vještina iz oblasti pružanja prve pomoći, a u osnovi takmičenja jeste da učenici pri tome nauče da zaista pruže prvu pomoć unesrećenoj osobi, bilo da se desi zemljotres, poplava, saobraćajna nesreća ili bilo kakva druga katastrofa – objasnio je sekretar derventskog Crvenog krsta Radislav Kujundžić dodavši da su u organizaciji zadovoljni aktivizmom mladih.
– Poslije perioda koji je obilježio korona virus, veći broj organizacija Crvenog krsta u drugim lokalnim zajednicama, suočava se sa vraćanjem omladine i podmlatka na staze humanosti i delovanja Crvenog krsta, a mi smo zaista ponosni, jer smo okupili oko stotinu novih članova mladih. Zadovoljni smo njihovim odzivom i angažovanošću. Za uspjeh da održimo mlade i njihovu brojnost zasigurno su dobrim dijelom zaslužni nastavnici i profesori – kazao je Kujundžić.
Stručni dio 26. gradskog takmičenja proveli su ljekari Doma zdravlja Derventa na čelu sa dr Nadom Obradović, volonter Bojan Đekić i Slavojka Miodanić iz Službe hitne pomoći.
Podmladak i omladina derventskog Crvenog krsta već u petak, 28. aprila, u Vukosavlju će biti dio regionalnog takmičenja.

Related posts

„Сунце“ сакупило 1.400 марака

admin

Кућа за Козарове под кровом

Derventski List

Трећина конзумираног дувана није опорезовано

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još