Новости

Životi devetorice Detlovčana
nisu uzalud ugašeni

Donji Detlak s ponosom pominje devet poginulih boraca čija krv u Odbrambeno – otadžbinskom ratu nije prolivena uzalud, jer je donijela slobodu i nadu u novi život.
U tom duhu danas je u ovom selu služen pomen i prislužene svijeće i cvijeće za stradale u ratnom vihoru devedesetih godina prošlog vijeka.
Da o žrtvama podnesenim za slobodu ovog kraja treba upoznavati mlađe generacije smatra mještanin Dalibor Nikolić.
– U borbama za oslobođenje Dervente poginulo je šest boraca Vojske Republike Srpske iz Detlaka, a pomažući braći na području Vlasenice život su izgubila još tri borca. I danas traje borba za opstanak i moramo glasno reći da smo uz svoj narod i da želimo mir, ali i život dostojan čovjeka u 21. vijeku – kazao je Nikolić.
Vijence na spomen – obilježje podignuto u čast stradalih položili su članovi porodica poginulih boraca, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i šef Odsjeka za boračko – invalidsku zaštitu Staniša Mikerević, predsjednik Skupštine grada Mirko Zemunović, predstavnici Gradske boračke organizacije i mještani Donjeg Detlaka, te predstavnici političkih partija SNSD, SDS i SP.

Related posts

Поље чува сјећање
на 15 погинулих синова

Derventski List

Наредба о регулисању рада на подручју града

admin

До краја јуна бесплатна ХПВ
вакцина за дјецу од 15 година

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još