Новости

Životi devetorice Detlovčana
nisu uzalud ugašeni

Donji Detlak s ponosom pominje devet poginulih boraca čija krv u Odbrambeno – otadžbinskom ratu nije prolivena uzalud, jer je donijela slobodu i nadu u novi život.
U tom duhu danas je u ovom selu služen pomen i prislužene svijeće i cvijeće za stradale u ratnom vihoru devedesetih godina prošlog vijeka.
Da o žrtvama podnesenim za slobodu ovog kraja treba upoznavati mlađe generacije smatra mještanin Dalibor Nikolić.
– U borbama za oslobođenje Dervente poginulo je šest boraca Vojske Republike Srpske iz Detlaka, a pomažući braći na području Vlasenice život su izgubila još tri borca. I danas traje borba za opstanak i moramo glasno reći da smo uz svoj narod i da želimo mir, ali i život dostojan čovjeka u 21. vijeku – kazao je Nikolić.
Vijence na spomen – obilježje podignuto u čast stradalih položili su članovi porodica poginulih boraca, zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić i šef Odsjeka za boračko – invalidsku zaštitu Staniša Mikerević, predsjednik Skupštine grada Mirko Zemunović, predstavnici Gradske boračke organizacije i mještani Donjeg Detlaka, te predstavnici političkih partija SNSD, SDS i SP.

Related posts

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ РАДОВИ НА ЋИРИЛИЦИ

admin

Безбједније путно чвориште и бржи приступ индустријској зони

admin

Запосленим у Дому здравља по 500 КМ, за ОШ „Никола Тесла“ 150.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još