ИЗДВОЈЕНОНовости

АДРЕСЕ БЕЗ БРОЈА ПОСТАЛЕ ПРОШЛОСТ

Адресе без броја, односно „бб“, у Дервенти су постале прошлост, јер су од 1. јануара ове године сви постојећи, али и објекти који ће тек бити изграђени, добили кућне бројеве.

То је омогућио електронски адресни регистар, захваљујући којем се Дервента сврстала у ред првих општина у БиХ, које су овај пројекат спровеле до краја.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић истакао је да је планирано да сва рјешења о кућним бројевима буду подијељена у току ове године, тако да грађани треба да очекују да ће им рјешења бити уручена на кућну адресу.

– Они који не преузму рјешење на кућном прагу, могу да се јаве у Одјељење за стамбено-комуналне послове, гдје ће добити овај документ – рекао је Јевтић.

Јевтић је истакао и да је у оквиру овог пројекта направљен централни адресни регистар који се налази у Бањалуци, а подаци о кућним бројевима аутоматски су похрањени у њему. На тај начин омогућено је да Министарство унутрашњих послова РС користи те податке приликом издавања личних идентификационих докумената, што грађанима олакшава процедуре.

– Становници више неће морати да долазе у општину по увјерења о пребивалишту, већ ће МУП то већ имати у овом регистру – додао је Јевтић.

Надлежни су изразили наду да ће грађани испоштовати законску одредбу и на својим објектима до краја године истакнути кућни број.

Табле

У рјешењу о додјели кућног броја наводе се услови који су прописани законом како табла са бројем треба да изгледа, у смислу димензија, материјала и боје, а грађани су дужни да ове табле сами прибаве.

 

Пројекат

Адресни регистар дио је великог пројеката у области земљишне администрације у БиХ, који је подржала Краљевина Шведска у сарадњи са Републичком геодетском управом.

Related posts

Наредба о радном времену
за 21. новембар

Derventski List

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА

admin

Почела адаптација прилаза
згради Основног суда

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još