Друштво

Аудиција за „Ритам Европе“
шанса за талентоване Дервенћане

„Ритам Европе“, највећи телевизијски музички фестивал за дјецу и омладину у Европи, враћа се у Дервнету, а аудиција за потенцијалне учеснике биће одржана данас у 13 часова у Центру за културу у Дервенти.

На такмичење се могу пријавити млади Дервенћани од 14 до 21 годину који имају таленат за плес и пјевање, а пријаве могу слати на „инстаграм“ налог @rhythm_of_europe или на број телефона +381606555013 (вибер/вацап). И сам долазак на заказану аудицију сматраће се пријавом.

– Дјеца која се пријављују треба да пошаљу пријаву која садржи њихово име и презиме, годину рођења и град из којег долазе. Уколико се пријављују као пјевачи, могу да изаберу по слободном избору са којом композицијом ће се представити, а ако се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког члана групе. Плесачи на аудицију на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати. Уколико заинтересовани из било којих разлога нису у могућности да се пријаве, могу се појавити на самој аудицији – навели су организатори.

Одабрани представници својих градова имаће прилику да свој врхунски таленат за пјевање и плес усавршавају током вишемјесечних припрема, на неколико кампова, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

Побједник ће бити изабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Ритам Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном покривеношћу. Награда за побједнике фестивала је путовање у земљу из које је побједничка пјесма.

Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu

Дервенту су на овом такмичењу 2020. године представљали пјевачица Катарина Ћелић и плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић.

На линку https://www.youtube.com/@ritamevrope89/featured можете погледати како је изгледао програм такмичења прошле године, када су побједу однијели представници  Градишке.

Related posts

Лучић глумачке снове наставља
на Академији умјетности

Derventski List

Брашно стигло
у 329 домаћинстава

Derventski List

Више од 80 учесника
накупило 150 врећа смећа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još