Друштво

Аудиција за „Ритам Европе“
шанса за талентоване Дервенћане

„Ритам Европе“, највећи телевизијски музички фестивал за дјецу и омладину у Европи, враћа се у Дервнету, а аудиција за потенцијалне учеснике биће одржана данас у 13 часова у Центру за културу у Дервенти.

На такмичење се могу пријавити млади Дервенћани од 14 до 21 годину који имају таленат за плес и пјевање, а пријаве могу слати на „инстаграм“ налог @rhythm_of_europe или на број телефона +381606555013 (вибер/вацап). И сам долазак на заказану аудицију сматраће се пријавом.

– Дјеца која се пријављују треба да пошаљу пријаву која садржи њихово име и презиме, годину рођења и град из којег долазе. Уколико се пријављују као пјевачи, могу да изаберу по слободном избору са којом композицијом ће се представити, а ако се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког члана групе. Плесачи на аудицију на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати. Уколико заинтересовани из било којих разлога нису у могућности да се пријаве, могу се појавити на самој аудицији – навели су организатори.

Одабрани представници својих градова имаће прилику да свој врхунски таленат за пјевање и плес усавршавају током вишемјесечних припрема, на неколико кампова, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“.

Побједник ће бити изабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Ритам Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном покривеношћу. Награда за побједнике фестивала је путовање у земљу из које је побједничка пјесма.

Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu

Дервенту су на овом такмичењу 2020. године представљали пјевачица Катарина Ћелић и плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић.

На линку https://www.youtube.com/@ritamevrope89/featured можете погледати како је изгледао програм такмичења прошле године, када су побједу однијели представници  Градишке.

Related posts

УПОЛА МАЊЕ ВАТРОГАСНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА

admin

ДЕТЛОВЧАНИ УРЕДИЛИ ПРОСТОР ОКО ВОДОВОДА

admin

Од домаћег воћа и поврћа потече најздравији сок

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još