Друштво

Више од 80 учесника
накупило 150 врећа смећа

Данашњој акцији чишћења обала ријеке Укрине одазвало се око 80 учесника који су од Јасенки до плаже „Патковача“ сакупили више од 150 врећа разног отпада.
Предсједник Управног одбора Спортског риболовног друштва „Укрина“ Никола Стринић казао је да се ради о традиционалној акцији чишћења обала Укрине поводом Свјетског дана вода, коју су организовали са Туристичком организацијом Дервенте.
-Били смо распоређени у четири групе, низводно двије групе и тако и узводно до „Патковаче“. Накупили смо више од 150 врећа, што је видљиво када се прође покрај ријеке. По договору сакупљени отпад оставили смо на видно мјесто да могу радници „Комуналца“ прићи и одвести га – казао је Стринић додајући да су на почетку акције одмах сренули пажњу да велику депонију коју је вода направила од разног смећа нису у могућности ручно уклонити.
-Ту се ништа не може ручно урадити, јер се ради о већој количини отпада које је вода избацила између два моста. Потребно је ангажовати механизацију, а у наредним данима покушаћемо да то уклонимо – рекао је он.

Related posts

Приведено десет пијаних возача

admin

Истиче рок за уплату друге рате пореза

admin

У Стручној и техничкој школи почели „Дани читања“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još