Новости

Бањска рехабилитација знак
подршке борачким категоријaма

Десет ратних – војних инвалида од друге до десете категорије и шест чланова породица погинулих бораца из Дервенте борави на десетодневној бањској рехабилитацији у Бањи “Дворови” у Бијељини, а њих је у градоначелника Милорада Симића посјетио шеф Одсјека за борачко -инвалидску заштиту Станиша Микеревић.

Дервенћани у бањи бораве у оквиру јавног позива Министарства рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске, а раније је група чланова ове популације бањску рехабилитацију користило у трошку града.

Микеревић је рекао да је ово један вид подршке, те истакао да ће град сносити и трошкове повртака из Бијељине.

-У јуну је 28 корисника из истих категорија боравило у Бањи „Врућици” у Теслићу, за шта је из буџета издвојено 30.000 КМ. Град ће и у наредном периоду наставити овај пројекат, а за ове категорије у овој години издвојено је 250.000 КМ, што је повећање око 15 одсто у односу на прошлу годину – рекао је Микеревић, саопштено је из Градске управе.

Ратни војни инвалид Перо Лазаревић изразио је захвaлност ресорном министарству, граду, те Борачкој организацији што брине о овој популацији.

Related posts

Објављен правилник о начину расподјеле пољопривредних подстицаја

admin

Крећу пројекти вриједни 282.000 КМ

admin

Вртић „Трол“ расписао
конкурс за пријем дјеце

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još