Новости

Бањска рехабилитација знак
подршке борачким категоријaма

Десет ратних – војних инвалида од друге до десете категорије и шест чланова породица погинулих бораца из Дервенте борави на десетодневној бањској рехабилитацији у Бањи “Дворови” у Бијељини, а њих је у градоначелника Милорада Симића посјетио шеф Одсјека за борачко -инвалидску заштиту Станиша Микеревић.

Дервенћани у бањи бораве у оквиру јавног позива Министарства рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске, а раније је група чланова ове популације бањску рехабилитацију користило у трошку града.

Микеревић је рекао да је ово један вид подршке, те истакао да ће град сносити и трошкове повртака из Бијељине.

-У јуну је 28 корисника из истих категорија боравило у Бањи „Врућици” у Теслићу, за шта је из буџета издвојено 30.000 КМ. Град ће и у наредном периоду наставити овај пројекат, а за ове категорије у овој години издвојено је 250.000 КМ, што је повећање око 15 одсто у односу на прошлу годину – рекао је Микеревић, саопштено је из Градске управе.

Ратни војни инвалид Перо Лазаревић изразио је захвaлност ресорном министарству, граду, те Борачкој организацији што брине о овој популацији.

Related posts

Слиједи наставак
изградње водовода „Липе“

Derventski List

ВЛАДА РС: ДЕРВЕНТА ИСПУНИЛА УСЛОВЕ ДА ПОСТАНЕ ГРАД

admin

ДЕРВЕНТА ПРОСЛАВЉА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još