Друштво

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ће Влада Српске ове године издвојити три милиона КМ за бесплатне уџбенике основцима, као и милион КМ посредством локалних заједница.

Тривићева је навела да ће од ове године бесплатне уџбенике имати и дјеца из вишечланих породица, односно треће и свако наредно дијете, као и да ће локалне заједнице подржати дјецу из социјално угрожених породица.

Она је подсјетила да су до сада бесплатне уџбенике имали сви ученици првог и другог разреда у Српској, а од прошле године и побједници републичких такмичења.

Када је ријеч о упису у средње школе, ресорни министар је навела да у понедјељак, 15. јуна, почиње први уписни рок, док ће други бити одржан почетком јула.

– Након првог уписног рока видјећемо каква су интересовања ученика, односно колико су школе са одређеним усмјерењима попуниле своје капацитете – рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је подсјетила да је Влада Српске увела је стимулацију за ученике који упишу дефицитарна занимања, а која износи 100 КМ мјесечно.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Ратари жању губитке

Derventski List

ПОКЛОНИТЕ СЛАТКИШ И ОБРАДУЈТЕ МАЛИШАНЕ

admin

БЕЗ ПОШТОВАЊА И ПАЖЊЕ НЕМА БРАЧНЕ СРЕЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još