Новости

Бијели хљеб у РС не може
да буде скупљи од 1,90 КМ

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку којом је одређено да максимална малопродајна цијена бијелог хљеба од 600 грама, произведеног од брашна ТИП 500, не може бити виша од 1,90 KM.

– Привредни субјекти не могу вршити промет наведеног производа по цијени изнад прописане цијене, али могу по цијени испод прописане цијене – саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу послије данашње сједнице.

Инспекцијски надзор над примјеном ове одлуке вршиће Републичка управа за инспекцијске послове посредством републичког тржишног инспектора и тржишног инспектора у јединицама локалне самоуправе у складу са овлаштењима прописаним законом и прописом којим се уређује инспекцијски надзор.

– Основни разлог за доношење Одлуке о прописивању мјере непосредне контроле цијена на подручју Републике Српске јесте већи раст цијена хљеба на тржишту Републике Српске, а намјера Владе је да на овај начин утиче на заштиту животног стандарда најугроженијих категорија становништва – нагасили су из Владе.

Related posts

ЧУВАТИ СЈЕЋАЊЕ НА ХРАБРОСТ БОРАЦА ПРОТИВ ФАШИЗМА

admin

„ПАНМЕДИК“ ПОЧЕО СА РАДОМ (ФОТО)

admin

Питка вода ће потећи
до 500 домаћинстава

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još