Новости

Буџет гарантује стабилност
и у идућој години

Градоначелник Милорад Симић уочи посљедњег овогодишњег засједања Скупштине града изразио је наду да ће Приједлог буџета за наредну годину, као и Приједлог капиталних улагања, бити усвојени.

– Сваке године у буџету, прије 15. децембра што је законски рок за усвајање, номиновали смо средства за капитални буџет. Ове године смо се опредијелили да у децембру разматрамо и приједлог капиталних улагања у износу од два милиона. До сада смо тај програм усвајали у марту или априлу, што нам је остављало мало времена за јавне набавке. На овај начин ћемо практично од почетка године имати на располагању радове – рекао је Симић подсјетивши да су одборници раније дали зелено свјетло за расподјелу буџетског суфицита већег од два милиона КМ.

– Дервента ће у нову годину ући са два милиона уштеђеног суфицита и два милиона планираних за капитална улагања, што је показатељ доброг рада и треба да нам служи на радост. Још један од показатеља рада и стабилности нашег града је чињеница да је Дервента задржала најмање кредитно задужење у БиХ, нешто више од два одсто, које се није мијењало чак ни за реализацију значајних пројеката. Један од таквих је и осињски водовод вриједан 4,2 милиона марака, а за који смо из властитих средстава издвојили око три милиона. Ријеч је о обимном пројекту, који не иде лако, посебно уз опструкције, али би требао да буде завршен сљедеће године. То значи да ће 1.000 домаћинстава у јужном дијелу Дервенте добити воду – рекао је Симић.

Скупштина града засједаће сутра.

Related posts

ВОДА ИЗ ГРАДСКОГ ВОДОВОДА ИСПРАВНА ЗА ПИЋЕ

admin

„ОСВЕТНИЦИ“ И „ПАРК ЧУДЕСА“ ВЕЧЕРАС (ВИДЕО)

admin

Позната, али и нова лица у трци за скупштинске клупе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još