ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„БОСИЉАК“ ПРИРЕДИО МАГИЧНО ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА

Културно умјетничко друштво младих “Босиљак” и њихови гости СКУД “Крајишници” из Шведске, фолклорном магијом вечерас су очарали Дервенћане.
На традиционалном новогодишњем концерту у Центру за културу представило се више од 200 “Босиљковића”, који су играма и пјесмама побрали аплаузе многобројне публике.
– Вечерас само овдје због свих својих чланова и ово је прилика да њима пружимо сву пажњу, јер заиста вриједно вјежбају и раде током читаве године. Будућност је у дјеци и управо због тога требамо их усмјеравати у добром правцу. Поред драгих гостију из Шведске, наступили су наш први, други и трећи ансамбл, све секције и пјевачка група – казала је културно – умјетнички руководилац “Босиљка” Стана Наградић.

Она је додала да је година на измаку била изузетно успјешна за ово фолклорно друштво.
– Много смо радили и стварали, чак смо направили и нову кореографију, а то су игре из околине Владичиног хана “Шта то сија нано”. Ову годину обољежило је много добрих наступа и концерата, те путовања. Свугдје у свијету гдје смо били позвани, настојали смо да гостујемо – рекла је Наградићева.
Наталија Ковачевић члан је КУДМ “Босиљак” већ десет година и каже да сваки наступ има своју драж.
– Чак и најзахтјевнија кореографија лако се савлада ако човјек воли и жели да игра. Оно што се воли никад није тешко – нагласила је Ковачевићева.
Публика је уживала у врхунски припремљеним кореографијама, те одлично увјежбаним играма.

Related posts

ХПВ вакцинацијом чувамо
здравље наше дјеце

Derventski List

Предавање о принципима одличног здравља вечерас

Derventski List

Стара црква прославља
крсну славу Благовијести

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još