Култура

Бојиновић романом дочарао
одрастање у бившој Југославији

Роман „23 о сновима и легендама“ аутора Предрага Бојиновића представљен је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, а дјело је темељено на причама о одрастању у задње двије деценије бивше Југославије.

Бојиновић је појаснио да је кроз роман настојао да прикаже свој доживљај тог периода.
– Неко то вријеме зове тамницом народа, неко говори као носталгичар, а ја нисам ни једно ни друго, већ сам покушао да правим реалну причу – казао је аутор истичући да сматра да нема доброг романа вез личног момента.

-Ја сам поставио причу у Зеницу, град гдје сам рођен, гдје сам одрастао и то је најлакше, али то је иста прича која се могла испричати у Нишу, Ријеци, Сиску или неким другим радничким градовима из тог времена – казао је Бојиновић.
Рецензент романа Сања Радуловић додала је да роман тематски у правом смислу.
-То је роман једног јунака и пратимо његово одрастање од пете, па све до 23. године и симболично се роман завршава онда када главни јунак пуни 23 године, а то је и један разлог зашто роман носи назив „23 о сновима и легендама “ – казала је Радуловићева додајући да роман садржи 23 цјелине или поглавља, и да их је доживљава као приче, јер имају и своје називе.
Бојиновић је аутор и романа „Тајкун“, „Доларска жаока“ и „Теодор“ које је раније представио дервентској публици. Рођен је у Зеници, а живи и ради у Добоју.

Related posts

У САД-у пронашла епицентар стварања и усавршавања

admin

Изложено више од
стотину ликовних радова

Derventski List

Средњошколци гласно проговорили о насиљу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još