Култура

Изложено више од
стотину ликовних радова

Друга изложба полазника сликарске радионице открила је у галерији Народне библиотеке “Бранко Радичевић” око 120 ликовних радова шест полазника.
Радови са мотивима мртве природе, пејзажима, портретима насликаних разним техникама, те украшени разним елементима настајали су током протекле године, а како је објаснила професорица Инес Дивнић ријеч је о полазницима који већ двије године похађају ову радионицу.
– Задовољна сам њиховим радом, видљив је напредак, а доста раде и вриједни су и талентовани, посебно морам истаћи двије средњошколке које се припремају за Академију умјетности. Њих двије подигле су своју љествицу – казала је Дивнићева додавши да се нада да би и ова радионица могла да допринесе популаризацији ликовне умјетности, али и оснивању удружења сликара.
Сликарска радионица покренута је прије двије године под кровом библиотеке, а директорица ове установе Мирјана Плисинић истакла је задовољство плодовима рада суграђана које окупља радионица.
– Драго ми је да су се наши суграђани пронашли и у овој грани умјетности под кровом наше библиотеке и да уживају у томе, а резултат су бројни радови на којима је видљив печат љубави и рада – казала је Плиснићева.

Related posts

„Сантијаго од мора“ вечерас у Дервенти

admin

ИЗЛОЖБА РАДОВА ГОРАНА БИЈЕЛИЋА ВЕЧЕРАС

admin

„ЗЕКО“ НОВИ ЧЛАН МИШИНЕ ДРУЖИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još