РС-РЕГИЈА

ВАНТЈЕЛЕСНА ОПЛОДЊА ЦИЉ УКЦ У БАЊАЛУЦИ

Универзитетски клинички центар РС У Бањалуци планира  отварање Клинике за вантјелесну оплодњу, у сарадњи са АКХ клиником из Беча, а домаћи љекари већ одлазе на стручна усавршавања.

Своја искуства љекарима УКЦ-а у Бањалуци, пренио је Петер Фриго, са бечке клинике, који је и професор на Медицинском факултету.

Сарадња АКХ клинике из Беча и Универзитетског клиничког центра Српске започела је прије годину, од када по два љекара из УКЦ-а сваког мјесеца одлазе на једномјесечну едукацију у Беч.

– Ова посјета је доказ да је сарадња два здравствена центра на високом нивоу са јасним циљем унапређења рада и здравственог система Републике Српске. Договорено је да још два љекара иду на циљане едукације у трајању од три мјесеца, тако да ће се сваког мјесеца четири љекара из УКЦ-а едуковати у Бечу. Они који су завршили едукацију већ уводе нове терапијске и дијагностичке методе и већ су допринијели развоју УКЦ-а – казао је генерални директор Универзитетског клиничког центра РС Владо Ђајић.

Домаћи љекари, осим стручног усавршавања у бечким клиникама, однедавно иду и на стручно усавршавање у Русију.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА ЗА ФЕБРУАР

admin

Истиче рок за уплату друге рате пореза

admin

Од 1. јануара најнижа плата 590 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!