ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Видовданско вече духовношћу обасјало град

Један од главних циљева рада Кола српских сестара у Дервенти јесте ширење духовних вриједности и љубави једних према другима, а то не можемо без обиљежавања највеће славе српског народа – Видовдана.

Поручено је то на Видовданској вечери у организацији Кола српских сестара „Царица Милица“, током које су окупљени Дервенћани имали прилику да свједоче још једном оживљавању духовне културе Срба кроз пјесме и бесједе.

Предсједница Кола Ђурђа Додиг Пијетловић истакла је да је вечерашња манифестација свједочење о буђењу духовних вриједности.

– Својим радом покушавамо да пробудимо љубав у сваком од нас, према сваком од нас, јер сви у себи носимо лице Божије. Љубав нам је итекако потребна – казала је Додиг Пијетловићева додавши да су рад Кола у протеклог години обиљежили велики губици.

– Један од највећих губитака у нашем раду у протеклој години јесте неодржавање хуманитарног Светосавског бала, манифестације коју смо вратили Дервенти након 71 годину. Надамо се да током сљедеће године нећемо бити спријечени да одржимо ову манифестацију – казала је Додиг Пијетловићева.

Намјесник дервентски Радојица Ћетковић оцијенио је да Коло српских сестара не доприносе Дервенти само хуманитарном дјелатношћу, већ окупљањем народа и својим манифестацијама.

– Жене су увијек биле покретачка сила у породици, али и у држави, а и у цркви. Сјетимо се да су оне прве објавиле радосну вијест о Васкрсењу Христовом. Тако и Коло српских сестара, организација која ради при цркви и која је дио цркве већ више година бави се, не само хуманитарном дјелатношћу, него и на овај начин, односно организацијом разних манифестација којим доприносе култури града Дервента- рекао је Ћетковић.

Дервенћани су током Видовданске вечери испред Саборног храма мали прилику да послушају пјесме у извођењу хора „Јединство“ из Бањалуке, бесједе владике Николаја, те рецитације које су извеле чланице СКУД-а „Дервента“.

 

 

Related posts

Донесена нова наредба о регулисању рада на подручју Дервенте

admin

Гимназија 110 година ризница знања

admin

Геронтолошком центру на поклон електрични кревет

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još