ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Видовданско вече духовношћу обасјало град

Један од главних циљева рада Кола српских сестара у Дервенти јесте ширење духовних вриједности и љубави једних према другима, а то не можемо без обиљежавања највеће славе српског народа – Видовдана.

Поручено је то на Видовданској вечери у организацији Кола српских сестара „Царица Милица“, током које су окупљени Дервенћани имали прилику да свједоче још једном оживљавању духовне културе Срба кроз пјесме и бесједе.

Предсједница Кола Ђурђа Додиг Пијетловић истакла је да је вечерашња манифестација свједочење о буђењу духовних вриједности.

– Својим радом покушавамо да пробудимо љубав у сваком од нас, према сваком од нас, јер сви у себи носимо лице Божије. Љубав нам је итекако потребна – казала је Додиг Пијетловићева додавши да су рад Кола у протеклог години обиљежили велики губици.

– Један од највећих губитака у нашем раду у протеклој години јесте неодржавање хуманитарног Светосавског бала, манифестације коју смо вратили Дервенти након 71 годину. Надамо се да током сљедеће године нећемо бити спријечени да одржимо ову манифестацију – казала је Додиг Пијетловићева.

Намјесник дервентски Радојица Ћетковић оцијенио је да Коло српских сестара не доприносе Дервенти само хуманитарном дјелатношћу, већ окупљањем народа и својим манифестацијама.

– Жене су увијек биле покретачка сила у породици, али и у држави, а и у цркви. Сјетимо се да су оне прве објавиле радосну вијест о Васкрсењу Христовом. Тако и Коло српских сестара, организација која ради при цркви и која је дио цркве већ више година бави се, не само хуманитарном дјелатношћу, него и на овај начин, односно организацијом разних манифестација којим доприносе култури града Дервента- рекао је Ћетковић.

Дервенћани су током Видовданске вечери испред Саборног храма мали прилику да послушају пјесме у извођењу хора „Јединство“ из Бањалуке, бесједе владике Николаја, те рецитације које су извеле чланице СКУД-а „Дервента“.

 

 

Related posts

ФОЛКЛОРНИ ИЗЛЕТ У СРБИЈУ

admin

Пакетима хране
обрадовали суграђане

Derventski List

ОШ „Никола Тесла“: Предузети сви кораци послије земљотреса

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još